Kerim Frei Türk Milli Takımını Seçti

18.06.2012 14:02

İngiltere Premier Lig takımlarından Fulham'da forma giyen 19 yaşındaki genç yetenek, Abdullah Avcı ve ekibinin yoğun uğraşları sonucunda Türk Milli Takımını seçti.

Milli Takımlar Teknik Direktörü Abdullah Avcı, büyük uğraşlar verdikleri gurbetçi futbolcu ile ilgili operasyonu Sporx.com'a değerlerdirirken, "Göreve geldiğimizde arkadaşlarımız bize Kerim ile ilgili bilgi verdi. Bunun üzerine biz çalışmalara başladık ve Kerim için Londra'ya gittik. Önce maçını izledik ardından kendisiyle oturup konuştuk. Tabii kolay olmadı. İşi de sözde bırakmak istemedik ve kendisiyle birlikte ailesini İstanbul'a davet ettik. Okan hocamız ve Tayfun hocamız üç dört gün onları İstanbul'da ağırladı. Ardından işlemlerini hallettik" şeklinde konuştu.

İngiltere Premier Lig takımlarından Fulham'ın 1993 doğumlu genç yıldızı Kerim Frei... Avusturya doğumlu olan Kerim'in babası Türk, annesi ise Fas'lı. Kendisi ise İsviçre vatandaşı. İsviçre'nin köklü takımı olan Grasshopper'ın altyapısında yetişen yetenekli ayak, aynı zamanda İsviçre'nin U-19 takımının kaptanlığını yapıyor.

Fulham'da 2011-2012 sezonunda ilk olarak UEFA Avrupa ligi elemelerinde Faroe Adaları takımı NSI Runavik ile oynanan maçta forma giyen Kerim, toplamda 16 lig, 1 FA Cup, 1 League Cup ve 7 UEFA Avrupa Ligi maçında boy gösterdi. Takımının Chelsea, Manchester United gibi büyük takımlarla oynadığı maçlarda da forma giyen Kerim, ilk golünü ise UEFA Avrupa Liginde Odense ile 2-2 berabere kaldıkları maçta atarak takımını 2-0 öne geçirdi.

Başarılı olduğu bu sezon içerisinde Fulham yönetimi Kerim'in sözleşmesini 2015 yazına kadar uzattı.

 

 

 

 

Geri