(Torres) 2012 Yaz transfer dönemi yorumları

24.08.2012 11:46


Uzun bir yaz döneminin ardından herkese merhaba. Bu yazımda genel olarak Avrupa ve Türkiye'de meydana gelmiş önemli transferlerden bahsetmek istiyorum. Bu transfer dönemi, transfer diyince herhalde ilk akla gelen takım PSG ve Zlatan İbrahimovic gelir. Fakat yazımın 1. Bölümünde Türkiye'de olan önemli transferlerden bahsedicem.

Fenerbahçe Ziegler'in kendi klubüne dönmesi ile orada oluşan açığı Hasan Ali Kaldırım ile doldurdu. Hazırlık maçlarında gördüğümüz üzere çok isabetli bir
transfer. Beşiktaş'ın zor zamanlar geçirmesinden faydalanarak sözleşmesini fesh eden Egemen çok önemli bir parça olacak. Ayrıca takımdan ayrılan Emre'nin yerine Valencia da top koşturan Mehmet Topal takıma monte edildi. Kuyt takıma uyum sürecinde, asıl en dikkat çeken oyuncu genç yaşına rağmen, kendine güveni, hırsı ve fiziği ile Salih Uçan olarak gözüküyor. Fakat takımda hala defansa Egemen'in yanına sağlam bir transfer ve ortasahaya çok üst düzey bir futbolcu alınması gerekti. Bunlardan biri Yobo diğeri ise Milos Krasic oldu.

Galatasaray geçen sene şampiyon olan takımı  korudu ve takviyeler yaptı.Bu takviyelerden Burak Yılmaz ve Hamit Altıntop'un takıma katkı sağladığı
gözüküyor. Ayrıca Umut Bulut(kiralik), Amrabat ve Danny Galatasaray'ın önemli transferlerinden diğerleri.

Beşiktaş bu sene en sıkıntılı takım. Maddi olaylardan dolayı çok kaybetti, bu sırada diğer maddi sıkıntı yaşayıp 3.lig e düşen Rangers'dan Mcgregor takıma kattı.Ayrıca Sevilla'nın tecrübeli defans oyuncusu Escude'yi takıma katarak Egemen'in yokluğunu doldurmaya çalışacak.Bu sene Beşiktaş gençlerinin performansı merak konusu olacak. Özellikle Olcay Şahan, Muhammed ve Oğuzhan Özyakup öne çıkacak isimler olarak gibi gözüküyor.

Trabzonspor ise çok kan kaybı yaşadı. Sol Bamba ve Soner Aydoğdu ile takımı güçlendirdi.

Bu sene en dikkat çekecek takımlar biri Kasımpaşa olacak gibi gözüküyor. Kalu Uche, İlker Avcıbay, Pablo Pintos, Yalçın Ayhan, İlhan Eker, Volkan Yaman, Abdurrahman Dereli, Elyasa Süme, Isaksson, Hakan Özmert ve Fabian Ernst transferleriyle güçlü bir kadro oluşturdurdular.

Kayseri'nin yapmış olduğu Pablo Mouche transferi ligin önemli transferlerinden biri olacak. Bu sene adından çok konuşturacağına eminim.

Geri