(okocha) Böyle bir şey olabilir mi? Haber/Yorum

24.08.2012 13:49

Hürriyet Spor'dan Sn. Ali Naci Küçük'ün 24.08.2012 tarihli (https://www.hurriyet.com.tr/spor/futbol/21291847.asp) haberini aynen paylaşıyorum. 

 

"Felipe Melo’nun kardeşini alması için ilk olarak Göztepe ile görüşen Albayrak, önceki gün de Rizespor’a teklif yaptı.

SIRA şimdi Junior Melo’da… Galatasaray, transfer döneminde verdiği sözü tutmak için Felipe Melo’nun kardeşi Nicolas’a kulüp arıyor.  Yönetici Abdürrahim Albayrak, “Kardeşimin Türkiye’de benimle olmasını istiyorum. Lütfen beni kırmayın. Parası hiç önemli değil” diyen Felipe Melo’nun gönlünü hoş tutabilmek amacıyla şu günlerde harıl harıl 22 yaşındaki Brezilyalı’ya takım bulmaya uğraşıyor. Ağabeyi Felipe Melo G.Saray’da 2.9 milyon Euro’ya oynarken, kardeşi Nicolas’ın sadece 100 bin Euro’ya oynamaya hazır olduğu öğrenildi. Daha önce Göztepe ile görüşen Abdürrahim Albayrak, İzmir ekibinin 3 ile sınırlı olan yabancı kontenjanının dolu olması nedeniyle Rizespor ile temasa geçti.

Top Rize’nin hocasında

Önceki gün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın teyzesi Meliha Er’in Rize’deki cenazesine katılan Albayrak, akşam kardeş Melo transferi için Rizespor Kulübü Başkanı Metin Kalkavan ile bir araya geldi. Maliyeti sıfıra yakın olan ve ön liberoda oynayan Nicholas Melo için Metin Kalkavan, Albayrak’a “Hocamız ile görüşüp cevabımızı vereceğiz” dedi.
Nicolas, kendisine kulüp bulunmasını beklerken, Galatasaray’ın dün yaptığı antrenmanı tribünden izledi."

 

Zaten geçen sezon çıkarttığı bazı olaylar, takıma yaptığı katkıyı gölgede bırakmış olsa da, gerek takım içinden gerekse de camiadan bazı kesimler tarafından istenmeyen bir futbolcu için çok uzun uğraşlar verildi ve bana göre değerinin üstünde bir paraya anlaşılarak Türk futbolunda gereksiz yere maaş dengesinin bozulmasına neden olundu. Böyle bir oyuncu için bir de üstüne kalkıp böyle bir "taviz" verilmesi bana göre Türk futbolundaki yönetim aciziyetini gözler önüne seriyor. Sn. Aldülrahim Albayrak da, belki gönüllü belki gönülsüz olarak oyuncunun menajeri görevine soyunmuş ve ona kulüp arıyor. Bu kadar büyük bir camia zaten gereğinden fazla uğraş ve paraya alınan bir oyuncuya bir de böyle bir taviz verdiyse bence çok yazık. Madem Melo kardeşiyle olmak istiyor, saygı duyuyoruz, madem paranın da bir önemi yok. Yılda 100.000 Euro alıp Rize veya İzmir'e göndereceğine Melo ona o parayı versin yıl boyu İstanbul'da birlikte olsunlar. Ha tabi kardeşi iyi futbolcudur kötü futbolcudur orasını bilemeyiz. Belki de Rize'de oynamaya başlayınca ligin tozunu attıracak. Belli olmaz. Şans bu. Ama Dünyada sembolik bi ücrete oynarım diyip böyle bir performans sergileyen futbolcu örneği oldu ki? Ya da olayın diğer yönü, kaç tane futbolcu hem maaşını yükseltmek için bu kadar uğraş verip bir de üstüne (tamam bana ev verin araba verin diyen çok oldu) "kardeşime de o ülkede bir takım bulun" şeklinde sözlü bir şart koştu?  Ya da kaç tane büyük kulüp böyle bir şartı kabul etti?

Ayrıca benim anlamadığım bir nokta da şudur ki; Tüm dünya kulüpleri maddi kriz ile boğuşurken, tüm dünyada maddi kriz uyarıları yapılırken, daha önce transferde maddi olarak limit tanımayan Real Madrid bile transfer dönemi sona eriyor hala doğru düzgün transfer yapmazken (40 milyon Euro'ya Modrici almak üzereler), sadece Arap sermayesini arkasına alan kulüplerin rahatça transfer yapabildği bir ortamda bonservis ve oyuncu maaşı olarak medyada yer alan haberlere göre 130 milyon TL civarı bir borcun altına imza atmış bir kulüp olan Galatasaray nasıl bu kadar rahat transfer yapabiliyor. Daha Temmuz ayında yapılan divan kurulu toplantısında Galatasaray'ın borcu 269,3 milyon dolar olarak açıklanmadı mı?  Geçen sezon şampiyonlar liginden finalist Bayern Munich 60, şampiyon Chelsea ise 70 milyon Euro para kazandı. Biz sanki o noktalara erişebilecek gibi şuursuzca para harcıyoruz. Tek güvenceniz kendi boğazından özel zevklerinden kısıp kombinesini, formasını vs. alan taraftar değil mi?

Bu yaz yaşanan iki örnek gözümüzün önünde. Yılların efsanesi Glasgow Rangers maddi durumu nedeniyle 3. lige düşürüldü. Takım dağıldı. Beşiktaş'a Avrupa Kupası yasağı geldi. Durum düzelmezse daha beteri de kapıda. Sahi Beşiktaş demişken FEDA felsefesine ne oldu? Herkesin sözleşmesinde küçülmeye gidilirken ortada fol yok yumurta yok önce Batuhan Karadeniz gibi bir saatli bomba kiralandı ve üstüne Cenk ve Necip'in sözleşmelerine zam yapıldı. Borçları eritmek için çabalayan yönetimin bir bildiği vardır umarım.

 

 

 

 

Geri