Olimpiyatlara Görkemli Açılış

28.07.2012 14:22

Dünyanın 4 yıldır beklediği gün geldi ve 2012 Londra Olimpiyat oyunlarının resmi açılışı dün gece görkemli bir törenle yapıldı. Yaklaşık 27 milyon İngiliz Pound’una mal olduğu açıklanan tören yaklaşık 4 saat sürdü. İngiliz tarihinden anıların canlandırıldığı törende çeşitli gösteri ve konserlerin ardından ülkelerin geçit törenine geçildi. Törende 114 sporcudan oluşan Türkiye kafilesinin bayrağını milli voleybolcumuz Neslihan Darnel taşıdı.

Uzun bir süredir stadyumda olimpiyat ateşini kimin yakacağı konuşulmuş ve birçok isim geçmişti. Fakat bu onur İngiltere’nin geleceğini temsilen genç sporcular yaşadı. Ayrıca daha önceki olimpiyat açılış törenlerinin aksine hazır kurulu bir olimpiyat ateşi düzeneği yoktu. Her ülke, geçit töreni sırasında metal bir parça ile stada çıktı ve bu parçaların birleştirilmesi ile olimpiyat ateşi canlı olarak kuruldu.

Törendeki gösteriler sırasında bir araya getirilen olimpiyat halkaları ise balonlarla atmosfere gönderildi ve stratosfere ulaştığında bir süreliğine arka planda yerkürenin görüntüsü ile ekranlarda yer buldu.

Törende birçok önemli İngiliz şarkıcının gerek canlı performansları gerek şarkıları yer aldı. Törenin finalini ise The Beatles’ın üyelerinden Paul McCartney yaptı.

 

 

Geri