(okocha)

13.06.2012 20:56

Maç öncesi gerek bizler gerekse de siz sevgili takipçilerimiz, maç öncesi yorumlarımızda ve anketlerimizde Portekize çok güvenmiyorduk. Zira beraberlik yaklaşık %40 oy aldı. Maç içerisinde de bunu elde etmeye çok yaklaşmışlardı. Bence Danimarka'ya yazık oldu.

Portekiz maça hızlı başladı. 2-0'ı buldular. Ama Danimarka'lılar o dakika bile sakindi ve ne yapmaları gerektiğini bilerek oynuyorlardı. Savunmada disiplinli oynadılar. Tamam zaman zaman hata da yaptılar. Ama hücumda (özellikle ilk yarı) gereksiz hiçbir hareket yapmadılar. Tam skor 2-0 olmasına rağmen Portekiz'e çok güvenmiyorum diye aklımdan geçirirken Danimarka'dan beklenen gol geldi. Belki 2-2 ile de gidebilirlerdi soyunma odasına.

İkinci yarıya bu sefer Danimarka baskılı başladı. Ama bu turnuvanın ilginç bir notu, 2. yarıya baskılı oynayan takımlar maç kazanamadı henüz.

Danimarka biraz yavaşladıktan sonra 60. dakikalarda yeniden bastırmaya başladırlar. Yalnız şunu da belirtmek lazım bu dakikalarda zaman zaman geride üçe üç ikiye iki yakalandıkları pozisyonlar verdiler ki bu, böyle bir turnuvada yapılacak hata değil. Özellikel bir tanesinde Portekiz'in 7 numarası, bizim Hamit, Nuri ve Mesut'un takım arkadaşı, Yıldırım Demirören'in kankası, apaçi saçlı CR7 15 metre tek başına gittikten sonra topu kalecinin ve direğin yanından dışarı attı.

Bundan hemen sonra Danimarka çok şık bir golle 2-2'yi buldu. Tam hak yerini buldu diye düşünürken de ileri uçta etkili ayaklara sahip Portekiz Varela ile golü buldu.

Şimdi ikisi de 3 puanda. Almanya - Hollanda maçını bekliyoruz.

 

Geri