(okocha)

08.06.2012 21:04

Birçok kişinin beklentisinin aksine Euro 2012 açılış maçı gayet zevkli geçti. Öncelikle bunu kabul etmeliyiz. Takım isimlerine bakınca Polonya da Yunanistan da bu turnuvanın flash ekipleri değiller. Ama ilginç bir maç izlettiler bizlere.

Polonya bence ev sahibi olarak turnuvanın zevkli geçmesi için kendilerine düşen görevi iyi analiz ederek zevkli tempolu başladılar maça. Güzel bir organizasyonla da şık bir gol buldular. Tam Polonya bastırmış Yunanı eziyorlar derken kırmızı kart geldi. Belki biraz ağırdı bu karar ma sonuçta geri dönüşü yok.

İlk yarıyı da önde kapattı Polonya. Ama ikinci yarının henüz 5. dakikasında gelen Yunanistan golü Polonya'nın oyun planını alt üst etti. Bence genç bir takım olmalarından dolayı da bunun üstesinden gelmeyi başaramadılar.

Yunanlıların bu golden sonra güveni yerine geldi ve daha da atak oynamaya başladılar. Gelen penaltı kararı bence gayet doğruydu. Ama tabi turnuvanın ilginç geçmesi adına bu penaltı kaçtı...

Bence burada eleştirilecek nokta Polonya teknik direktörünün Yunanistanın beraberliği getiren golünden sonra maçı sadece izlemiş olması. Oyuna zamanında müdahale etseydi Polonya bu hücum silahlarıyla buradan bir galibiyet çıkartabilirdi.

Umarım turnuvanın kalanı da böyle zevkli geçer.

Geri